xhtml.nu

08/06/2012

Andningskedjan viktig för botemedel mot håravfall

Filed under: Okategoriserade — @ 13:45

Andningskedjan: Eller elektrontransporten som den också benämns syftar till att frigöra en stor mängd energi genom ett antal komplexa redoxreaktioner. NADH  oxideras till NAD+ och succinat bryts ner och NAD? Och fumarat bildas och överskottet av energi används för att bygga upp ATP i en process som kallas oxidativ fosforylering. Dessa molekyler av ATP kommer att vara avgörande för hur hår växer och hur håravfall hos kvinnor och män utbreder sig. Kvinnligt håravfall och alopecia areata, dvs fläckvis håravfall har en speciell struktur som beror på ATP. Laser är en ypperlig möjlighet att boosta koncentrationen av ATP och följdaktligen även ett bättre hår. Hårlaser behandling kan också ske i hemmet och då pratar man om testosteron som icke omvandlas till dihydrotestosteron i hårcellerna i matrix.

 No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2019 xhtml.nu